Historien

I 1990 blev Teatret Stormen født. Det skete i Ridehuset, Århus, efter en opførelse af Shakespeares ”Stormen” med Hans Olof Tani som instruktør og Marie Brolin Tani som koreograf. Hans Olof og hovedrolleindehaveren, Ove Raskmark (Prospero) blev herefter enige om at starte Teatertruppen Stormen (nu Teatret Stormen) og lige siden dvs i 25 år har Stormen spillet teater i Århus på næsten alle byens scener.

 

25 års jubilæet er blevet fejret med en opførelse i foråret af Strindbergs ”Til Damaskus”, som blev opført på Ambassaden. Og nu slutter jubilæumsåret med ”Diplomati” af Cyril Gely, som vi spiller på Godsbanens Vogn 2, i  november 2015, et forholdsvist moderne stykke med direkte relation til vores egen tid.

 

Stormen spiller hovedsagelig klassikerne, men også de moderne og de absurde, samt helt nyskreven dramatik af bl.a. Ove Raskmark selv.

 

Vi har i de forgangne 25 år spillet mindst to stykker om året af bl.a. Sofokles, Shakespseare, Dostojevskij, Strindberg, Ibsen, Moliére, Pirandello, Pinter, Beckett, Ionesco, Dario Fo, Mrozeck, Tjekhov, Enquist, Mammet, Albee, Arbuzov, Vilar og Raskmark, for bare at nævne nogle i flæng.

 

Vores mål er, og har altid været, at få de gode klassiske værker gjort nutidige via sprog, spillestil og scenisk fremførelse. Vi er optagede af og nysgerrige på den menneskelige eksistens og dens vilkår og de spørgsmål der altid er i søgelyset hos mennesker til alle tider.

Klassikerne har fabelagtige fortællinger, sproget er blomstrende, poetisk og rammende og det er vidunderligt at spejle sig i andre tiders optagethed af de samme problematikker som vi selv står i, fortalt – med dyb seriøsitet, bid, vid og humor – af geniale skrivemestre. Og så er der en god portion djævelskab hos de fleste af dem, som er yderst livgivende.

 

Vi har gennem årene oparbejdet et publikum. Folk standser os jævnligt på gaden og takker for en god forestilling, som har givet dem en umiddelbar oplevelse og samtidig noget at tænke over. Og så spørger de til hvornår vi har den næste forestilling. Det er vi meget taknemmelig for og ønsker at bygge videre på.

Stormen består af tre nøglepersoner og så har vi et mere eller mindre fast ensemble som gerne kommer og spiller med, når større forestillinger skal op at stå. Vi har haft megen glæde af samarbejdet med flere instruktører (og trisser) som er med, - og nyskabende i tanker og gerning.

 

Desuden har Stormen gennem mange år, lukket unge talenter ind i varmen, hvor de kan vokse og finde deres ben. Vi har alle undervist og været i mange andre sammenhænge, som giver god basis for udviklingen af unge spirer med saft og kraft og virkelyst i teatrets verden.

 

Med mod og lyst og humør til at tage endnu 25 år, fortsætter vores fascination af at formidle levende teater for nysgerrige mennesker af i dag.

 

 

 

 

Ove Raskmark:

Skaberen af Teatertruppen STORMEN.

En storslået skuespiller med sans for fremførelse af dramatiske monologer og dialoger så vi fænges og drages. Forfatter til flere tidsrelaterede værker

Sacha World:

Et pragtfuldt kvindeligt skuspillertalent med en misundelsesværdig baggrund inden for bevægelseskulturen - dans, mimespil, børneteater, m.m. Er på flere niveauer stærkt angageret i Århus kulturliv.

Ove Pedersen:

Teatertruppens skuespiller der, af flere gange, også har gjort sig på TV.

Multi talent - stor snilde og opfindsom i sceneopsætning samt har en naturlig sans for instruktørrollen.

 

Kontakt For presse og køb af forestillinger: Ove Raskmark tlf.:

40 91 10 55

E-mail:

sacha@teatertruppen-stormen.com

Kontakt For presse og køb af forestillinger: Ove Raskmark tlf.:

40 91 10 55